Home / Nieuws / Visie generatie Y op arbeidsmarkt is verdeeld

 

Eerder schreven we al dat het bij onderhandelingen met je werkgever niet alleen over je salaris hoeft te gaan. Uit onderzoek van YSE onder ruim 250 mensen geboren in de jaren ’80 of ’90 (generatie Y) blijkt dat vooral vrouwen meer naar de secundaire of softe voorwaarden kijkt. Mannen daarentegen vinden vooral status en salaris belangrijk. Over één ding is deze generatie het echter wel eens: 61 procent vertrekt als het werk niet uitdagend is.

via: hi-re.nl

via: hi-re.nl

Mannen vs vrouwen

Van de mannen vindt ruim 29 procent een auto van de zaak belangrijk, salaris, status en bonussen eindigen bij mannen ook hoger in hun ranglijst. Bij vrouwen scoren deze voorwaarden met 9% juist weer erg laag. Zij vinden, met 23%, juist dat het werk wat ze doen zinvol is een belangrijke voorwaarden. Bij de mannen geeft 9% aan dit belangrijk te vinden.

HBO vs WO

Niet alleen zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen gemeten, ook het opleidingsniveau zorgt voor verdeeldheid. Een kwart van de generatie Y met een HBO-opleiding vindt de werk-privé-balans het belangrijkste. Bij de academici ziet slechts een kleine 15 procent dit als een belangrijk item. De HBO’er heeft daarnaast meer behoefte aan respect, zekerheid en een duidelijk takenpakket dan de WO’er. Tot slot wordt scholing naar mate de generatie meer werkervaring heeft minder belangrijk, flexibiliteit en aandacht voor de werk-privé-balans wordt wel steeds belangrijker.

Vertrek

Deze grote verschillende eisen en wensen maakt het voor veel werkgevers lastig om generatie Y blij te maken. Zonder uitdagend werk, goede sfeer en enthousiaste collega’s vertrekt ruim de helft naar een andere werkgever. Het is daarom voor deze generatie belangrijk om goed aan te geven waar ze zelf behoefte aan hebben, waardoor de werkgever er beter op in kan springen.