Studie Human Resource Management

 

studenten-studeren_4Er zijn tegenwoordig zoveel studies beschikbaar via onder andere universiteiten, hogescholen en zelfstudie, dat het moeilijk is om een richting te kiezen. Ben jij goed met mensen en wil je graag ervoor zorgen dat talent optimaal wordt benut? Dan is HRM misschien wel iets voor jou. Lees verder voor een uitleg over deze studie.

Er zijn diverse plaatsen in Nederland waar deze studie wordt aangeboden zoals Tilburg, Groningen, Maastricht en Den Haag. Er zijn zowel Bachelor-opleidingen en Master-opleidingen in dit vakgebied. Heb je geen tijd of zin om een aantal jaar de studie te volgen op een universiteit of hogeschool? Dan is er ook de optie om voltijd of deeltijd HRM te studeren dankzij diverse bedrijven die zich richten op zelfstudie, zoals LOI.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 

Actualiteit speelt ook een grote rol binnen de studie Human Resource Management. Onderwerpen als vergrijzing en brain drain, waarbij veel hoogopgeleide mensen naar het buitenland vertrekken, worden regelmatig behandeld. Qua vakken komen onder andere Personeelsmanagement, Communicatie en Arbeidsrecht aan bod. Het is dus een zeer brede studie, waarbij je leert over diverse aspecten van personeel en de arbeidsmarkt. Als je in een internationaal bedrijf wilt werken of af en toe naar het buitenland wordt gestuurd, is het handig als je Engels goed is. Daarom wordt ook aan dit vak voldoende aandacht besteed binnen de meeste opleidingen omtrent Human Resource Management.