Home / Blog / Maak je goede voornemens waar!

 

goede voornemensElk jaar hebben mensen goede voornemers, maar het probleem met deze voornemens is vaak dat ze niet waargemaakt worden. Volgens Catelijne Joling, senior consultant bij 365, komt dit omdat voornemens vaak in beginsel al te vaag geformuleerd worden. Daarom staan hieronder de veelvoorkomende goede voornemens van werknemers, en tips om jou te helpen deze dit keer wél waar te maken.

Beter plannen, en meer tijd overhouden voor gezin en andere dingen

Time management is één van de grootste hekelpunten van werknemers; bijna de helft van de werknemers is hier continue mee bezig. Formuleer daarom aan het begin van de week wat je elke dag af wilt hebben, en formuleer elke ochtend bij het begin van je werkdag precies wat je die dag gaat doen. Op deze manier behoud je het overzicht, en is het gemakkelijker om dingen als gezinsleven en sporten eromheen te plannen. Als dit voor jou toch een probleem blijft, is het misschien een idee om eens een training time management te volgen.

Een nieuwe baan

Veel mensen beseffen bij het maken van voornemens dat ze bij hun huidige baan niet op hun plek zitten. Ga daarom in gesprek met je werkgever om te kijken naar mogelijkheden, of start actief met het zoeken naar een baan bij een ander bedrijf. Wees niet bang voor verandering, maak een beslissing en onderneem actie. Van stilzitten en afwachten is nog nooit iemand beter geworden.

Promotie maken

Wil je promotie maken en meer gaan verdienen, dan moet je laten zien dat jij waardevol en onmisbaar bent voor het bedrijf. Vraag daarom om feedback van je werkgever, zodat je weet wat je kunt verbeteren. Zorg hierbij dat je goed voor de dag komt, en wees niet bang om jezelf te laten bijscholen door cursussen en trainingen te volgen, of zelfs het volgen van een opleiding naast je werk.

Wees flexibel, onderscheidt je van de rest en doe eindelijk wat je altijd al hebt gewild. Op deze manier ga jij met meer plezier naar je werk, en vorm je een onmisbare kracht voor het bedrijf.