Als je een kantoorbaan hebt, is de kans groot dat je globaal weet wat Human Resource Management inhoudt. Er is immers in vrijwel ieder bedrijf of organisatie een afdeling HRM. Voor medewerkers die niet weten wat dit inhoudt, volgt hier een beknopte uitleg over de functies, taken en toekomst van HRM.

PX00069_9_782924dHRM richt zich op het werven en managen van mensen die binnen een bedrijf werken. Het kan zijn dat je directe manager ook taken uitvoert, die zijn gelinkt aan HRM. Er zijn een heleboel onderwerpen gerelateerd aan deze functie. Zo kun je bij deze afdeling terecht over salaris, functioneren als medewerker, ontwikkeling van de organisatie, veiligheid en nog veel meer.

Effectief

 

Het is belangrijk dat de afdeling HRM effectief en strategisch te werk gaat. Want op die manier helpen ze medewerkers om op een effectieve manier bij te dragen aan de groei van de organisatie en het behalen van hun doelen en targets.

Veranderingen

 

Er is tegenwoordig een nieuwe trend waarbij een groot aantal traditionele taken (zoals administratieve plichten) worden uitgevoerd door externe partijen. HRM richt zich meer en meer op het gebied van strategie om op die manier een waardevolle bijdrage te leveren aan de organisatie of het bedrijf.