Home / Blog / Hoe kleed je je als een professional?

 

Ook al ben je nog zo goed in je werk, het is belangrijk dat je daarbij goed voor de dag komt. Een eerste indruk blijft er immers in alle gevallen één die je maar één keer kunt maken. Dat betekent niet dat je altijd in pak naar kantoor hoeft te gaan, maar met een paar simpele aandachtspunten kun je er wel voor zorgen dat naast je kwaliteiten op het gebied van werk ook je verschijning niet onopgemerkt blijft. En wie zichtbaar aandacht aan de details van zijn uiterlijk besteedt, wekt bij anderen het idee dat dat ook op het gebied van werken gebeurt.

zakelijke-man-header

Blijf bij jezelf

Daarbij is het wel van belang dat je kleding draagt waarbij je je prettig voelt. Slobbertruien en ruim zittende broeken zijn dan weer het andere uiterste, maar er zijn genoeg mogelijkheden om er netjes uit te zien en je toch prettig te voelen. Zo kun je allereerst op de kleuren van je kleding letten. Te felle kleuren trekken vaak de aandacht op een ongewenste manier, dus is het verstandig om het wat neutraler te zoeken. Bruin is daarbij dan weer een wat saaie keuze, maar met donkerblauw en donkergrijs zit je eigenlijk altijd goed. Deze kleuren stralen betrouwbaarheid en doen het dan ook goed bij zowel zakelijke gesprekken als een belangrijke presentatie of sollicitatie.

Let op de details

Persoonlijke verzorging spreekt voor zich, maar let er tijdens werkgerelateerde momenten altijd even extra op dat je er goed verzorgd uitziet. Knip je nagels, kijk even of er geen opvallende neusharen zijn en zorg dat je lekker ruikt. Kleine moeite en een groot plezier voor de mensen waar je mee werkt. Ook op het gebied van kleding zijn er op dit vlak aandachtspunten. Nette schoenen kunnen de uitstraling van een goed pak helemaal afmaken, maar ook als je wat meer casual gekleed gaat is een juiste schoenenkeuze belangrijk. Zoek dus in beide gevallen het perfecte paar schoenen uit. Weet je niet precies waar je op moet letten bij het uitzoeken van een geschikte schoen? Kijk dan even naar onderstaande video waarin het wordt uitgelegd: