Home / Blog / Er is meer dan alleen je salaris

 

SalarisNatuurlijk, in deze lastige tijden mag je al lang blij zijn dat je überhaupt voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd. Word je gevraagd voor een tweede gesprek, dan mag je al helemaal in je handjes knijpen. Er zijn veel tips om ervoor te zorgen dat je hierin zo goed mogelijk naar voren komt, maar betekent dat ook dat je met alles wat je aangeboden krijgt genoegen moet nemen? De angst om een baan niet te krijgen zorgt er namelijk voor dat veel kandidaten tijdens de onderhandelingen niet het achterste van hun tong laten zien. Toch kan het juist een goede indruk wekken als je duidelijke eisen hebt over je salaris of bijvoorbeeld secundaire arbeidsvoorwaarden.

Vooral die laatste categorie is iets waar veel sollicitanten kansen laten liggen. Geef je wensen hierin aan en je laat de werkgever zien dat je je verdiept hebt in de functie en deze serieus neemt. Daarnaast zorgen deze voorwaarden ervoor dat je een stuk prettig werkt wanneer je eenmaal aangenomen bent. Een van de bekendste secundaire arbeidsvoorwaarden is bijvoorbeeld het aantal vrije dagen. Staat er niet zo’n hoog netto salaris voor de functie, dan is er vaak met een aantal extra vrije dagen alsnog winst te behalen.

Ook de mogelijkheid om via het werk in een leaseauto te rijden behoort tot de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een aantrekkelijke mogelijkheid als je veel moet reizen, zowel voor jou als je toekomstige werkgever. Maar denk hierbij ook eens aan de toekomst. Als je ambities verder reiken dan de baan waarvoor je nu solliciteert, dan kan het slim zijn om in de onderhandelingen in te zetten op verdere opleidingen tijdens je werk. Reken eens uit wat dit je zou kosten als je dit zelf zou moeten betalen en je begrijpt dat dit een waardevol punt kan zijn. Lees je voor je sollicitatiegesprek dan ook goed in over mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en overtuig je werkgever dat je deze investeringen waard bent!