Home / Nieuws / Conflictbeheersing

 

Als je boos bent, is het ontzettend moeilijk om je verbaal en misschien wel fysiek te beheersen. Toch is dit essentieel als je je waardigheid en baan wilt behouden. Het is misschien moeilijk, maar het bespaart je veel problemen op de lange termijn.

Je houding is zeer belangrijk. Als je een probleem hebt met een collega en je wilt diegene confronteren, wacht dan een paar minuten. Ga naar het toilet en adem een paar keer diep in en uit of doe een ademhalingsoefening. Zorg dat je je emoties onder controle houdt, dan komt je veel beter over dan wanneer je met tranen van woede begint te schreeuwen.

Afluisteren

 

afluisterenHeb je als HR Manager een probleem met een medewerker, bespreek dat dan rustig in een kantoor met de deur dicht, zodat niet alle collega’s kunnen afluisteren. Dit is met name belangrijk als het gaat om gevoelige onderwerpen.

Veiligheid

 

Als je vermoedt dat een medewerker tot fysiek geweld in staat is, confronteer hem of haar dan samen met een andere manager of collega. Op die manier kan er altijd iemand ingrijpen in het geval dat er met kantoorbenodigdheden wordt gegooid. Misschien is het geen slecht idee om scherpe spullen zoals een brievenopener en een schaar op te bergen, als je iemand moet confronteren die al eerder agressief gedrag heeft vertoond.