Kwaliteiten Goede Human Resource Manager

 

Voor ieder beroep zijn er verschillende capaciteiten, eigenschappen en talenten die goed van pas komen. Een goede politieagent staat stevig in zijn schoenen, een medewerker op Wall Street weet veel van financiën en een muzikant heeft gevoel voor ritme. Dat klinkt allemaal best logisch, maar wat maakt een goede HR Manager?

6057453-jonge-zaken-man-is-zittend-op-een-bureau-en-schreeuwen-wegens-onhandelbaar-werk-op-wit-wordt-gea-solBovenaan staat natuurlijk dat je goed met mensen om kunt gaan. Want daar bestaat een groot deel van het takenpakket uit, de omgang met mensen uit diverse lagen van de bevolking. Goede mensenkennis is dus onmisbaar als je wilt uitblinken op het gebied van HRM. Daaraan zijn verschillende taken gerelateerd zoals het coachen van medewerkers en het beheersen van conflicten tussen bijvoorbeeld een manager en zijn medewerker.

Communicatie

 

pesten-en-geweld-op-het-werkOnder het begrip ‘communicatie’ vallen een aantal zaken. Een goede beheersing van de Nederlandse taal, de juiste woorden gebruiken om mensen te motiveren in hun loopbaan bij een bepaald bedrijf en luisteren naar wat andere mensen te zeggen hebben. Het is niet alleen een kwestie van fatsoen, maar het is ook van belang dat mensen beseffen dat er naar hen wordt geluisterd. Een goede verstandhouding met de medewerkers maakt je baan een stuk eenvoudiger en leuker!